Fra beite til bord

For oss handler ekte matopplevelser om de beste råvarene, hvordan de skapes, hvor vi kan finne dem og hvordan de tilberedes. Fra beite til bord handler derfor ikke bare om dyra som beiter, men om mat fra skogen, havet, jorda og gården.

KONSEPTET FRA BEITE TIL BORD INNEBÆRER AT RÅVARENE SKAL HA KORTEST MULIG VEI FRA SITT NATURLIGE OPPHAV OG FREM TIL OSS – OG DERE.

TIL ELISE, FRA MARIUS

Starten på et livsverk

Mars 2015 ble gården Utskarpen kjøpt og konseptet "Fra beite til bord» født. Ferden mot åpningen startet. Den skulle vise seg å bli fylt med både opp- og nedturer. Men vi hadde bestemt oss, og med god hjelp fra lokale bidragsytere, familie, Innovasjon Norge og et arbeidende styre som hadde kunnskapen vi manglet, nådde vi målet. HURRA!

For oss er dette starten på et livsverk. Vi teller aldri timer og er evig takknemlige for at vi får jobbe med det vi liker aller best. Hos Til Elise Fra Marius er du hjertelig velkommen hjem til oss. Vi skal gjøre vårt ytterste for å leve opp til dine,  kunders og venners forventninger.

LOKALE KREFTER
Vi har fokusert på bruk av lokale entrepenører i vårt prosjekt. Alt fra søknader, design, hjemmeside, håndverkere, arkitekter, interiørarkitekter og innkjøp av møbler. Vi har stor tro på bruk av lokale ressurser og at små samfunn skaper store verdier.

Kokken og bonden

Både Marius og jeg er utdannede kokker, og vi er derfor lidenskapelig opptatt av å levere et godt produkt til våre kunder, uavhengig av om det er en søndagsmiddag eller en 5 retters bryllupsmeny. For at konseptet Fra beite til bord skal fungere i praksis, er vi avhengig av god kunnskap om råvarene, og hvem har vel bedre kunnskap enn engasjerte bønder?

VÅR STØRSTE OG NÆRMESTE SAMARBEIDSPARTNER ER SLETTEN GÅRD, SOM EIES AV MIN KJÆRE SØSTER SOLVEIG OG HENNES MANN GEIR OVE.

SLETTEN GÅRD

Egen foredlingslinje

Solveig og Geir Ove jobber kontinuerlig for å levere elitemelk og førsteklasses kjøtt, og sammen skal vi nå forske på hvordan vi kan produsere de beste råvarene til våre menyer. En egen foredlingslinje er bygd på Sletten Gård og et gårdslakteri er med i planene. Noen av Solveig og Geir Oves dyr kan du som gjest oppleve glade og beitende utenfor hos oss.

Med både kokker, bønder, fasiliteter, en god dose godvilje og engasjement på plass, er veien klar for uante muligheter. Det er en glede å invitere deg til destinasjonen Til Elise, der du kan nyte mat Fra Marius

EIER OG DRIVER

Elise Bratteng Rønning

Jeg har i mange år hatt et ønske om å etablere meg på Helgeland, og samtidig skape en destinasjon hvor vi kan vise hele verden naturen, råvarene og maten som vi kan by på. Etter lærlingetid som kokk på Britannia Hotel i Trondheim – og en spennende tid som medlem av det Norske kokkelandslaget, som ble avsluttet med gull i OL 08 flyttet jeg til Sveits. Der lærte jeg om hotelldrift på en av verdens beste skoler, Ecole Hotelier de Lausanne. Etter endt utdanning og ulike stopp på veien ved blant annet Bekkjarvik Gjestgiveri og Bocuse d’Or Norge, ble det vinkelnerutdannelse i Oslo. Og jobb hos Kulinarisk Akademi som prosjektleder med åpning av avdeling i Mathallen og deretter assisterende daglig leder.

EIER OG KJØKKENSJEF

Marius Martinsen

Frem til sommeren 2014 jobbet Marius Martinsen som sjef på Restaurant Oro i Oslo. Han har tidligere vært kjøkkensjef på Haga restaurant som var innehaver av en stjerne i Michelin-guiden. Han har jobbet som kjøkkensjef og tett med Terje Ness i en årrekke, på flere av Oslos topprestauranter.

Marius startet etter dette i jobb hos Kulinarisk Akademi som matfaglig konsulent - noe som var heldig for meg, og faktisk heldig for Helgeland - for Marius ønsker å satse. Han vil skape sin egen restaurant og en unik destinasjon sammen med meg i bygden Utskarpen. Marius har også vært medlem av det Norske kokkelandslaget inntil nylig, men har valgt å satse alt på vårt prosjekt i Utskarpen.

Bli vår venn!

Få med deg siste nytt fra vår matdestinasjon på Helgeland.

Vi lover å dele matglede hele året.

Takk for at du meldte deg på!

Ønsker du mer informasjon?